buffé för 30 personer
3 kg kyckling
salt
svartpeppar
3 askar körsbärstomater
3 dl svarta oliver
olja att steka i
Dressing
3 dl olivolja
6 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
3 dl soltorkade tomater
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175°
2. Bryn fileerna i smör i en stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar
3. Lägg över kycklingen i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min
4. Låt svalna. Täck kycklingen med plastfolie och ställ kallt över natten.
Gör dressingen samma dag så den kan stå i kylen över natten
Blanda olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och pressa i vitlök
Samma dag som buffén ska serveras (3-4 timmar innan servering)
Skär kycklingen i tunna skivor och lägg upp på ett fat
Dela körsbärstomaterna
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner i dressingen
Häll dressingen över kycklingen
Toppa med körsbärstomater och oliver
Täck med plastfolie och ställ svalt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar