söndag 25 augusti 2024

Stracciatella krustader

 


Kan förvaras i frysen och tas fram innan servering. Kan även ätas lite frusna som glass. Den perfekta lilla desserten när man bara önskar något litet efter maten.

(9 krustader)

9 mini krustader
40g choklad till krustaderna (jag använde ljus choklad)
1 tsk kokosolja (för att få chokladen mjukare)

Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i lite naturell kokosolja för att få lite lösare choklad. Lägg i lite choklad i krustaderna och snurra lätt på de så att botten och kanterna täcks med choklad. Ställ in i frysen några minuter så chokladen stelnar. (jag penslade chokladen i krustaderna istället)

¾ dl vispgrädde
70g naturell färskost
1 msk florsocker
½ tsk vaniljsocker
ca 20-25g riven mörk choklad

1. Blanda ihop vispgrädde, färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa med en elvisp tills det tjocknar och blir krämigt så det går fint att spritsa. Tillsätt riven mörk choklad och rör så allt blandas. Lägg över blandningen i en spritspåse och spritsa ner i krustaderna. Toppa sedan med ringlande smält choklad och riven mörk choklad.

Servera pådirekten eller förvara i frysen. De kan även förvaras i rumstemperatur tills de ska serveras. Den kan även förvaras i kylen men krustaderna blir då något segare efter ett tag. Jag hade dem i frysen.

Topping:
lite extra riven mörk choklad
lite smält choklad som blev över


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar