söndag 25 augusti 2024

Olivmarinerad fläskfile med oliver



 (4 pers)

1 kg fläskfile
1 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 dl färska hackade örter (persilja, rosmarin, timjan) (jag råkade ta dragon istället för rosmarin)
½ gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
½ dl kapris medelstora
2 dl kalamatraoliver urkärnade
salt och peppar
citron i klyftor

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Salta och peppra köttet och bryn runt om i olivolja
3. Baka i mitten av ugnen till en innertemperatur på 68-70 grader, det tar ca 30-40 min
4. Kontrollera att köttet är genomstekt
5. Låt köttet vila i ca 10 min innan du marinerar det
6. Blanda olivolja, vinäger, örter, lök, vitlök, kapris och oliver
7. Marinera köttet i en plastpåse i 1 dygn i kylen
8. Skiva upp och häll över marinaden
9. Servera med citronklyftor och gott bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar