söndag 25 augusti 2024

Dubbelmarinerad kyckling


 Marinad 1

1 kg kycklingfilé
1 dl naturell rapsolja
2 msk balsamvinäger
2 msk soja
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
2 tsk strösocker

Marinad 2 

3 klyftor riven vitlök
½ dl olja
½ dl sweet chilisås
1 msk soja
1 msk tomatpure
2 msk finhackad persilja
½ msk färsk riven ingefära

Blanda ihop allt till marinad 1 som användes för att marinera det råa köttet (denna marinaden ska inte användas till att marinera det tillagna köttet utan det ska marinad 2). lägg i köttet och låt marinera över natten. Jag brukar marinera mitt kött i plastpåsar.

När köttet marinerat klart så torka av köttet och bryn det i en stekpanna med lite olja tills det fått fin färg runt om. Lägg köttet i en ugnsform och sätt in det i ugnen på 150 grader tills de når en innertemperatur på ca 71-72 grader. Ta ut köttet och låt det svalna något.

Blanda ihop allt till marinad 2 och lägg ner de färdigstekta kycklingfiléerna. Låt de marinera minst några timmar men gärna över natten, (Detta gjorde inte jag utan hällde det direkt över.

Skiva upp kycklingen i 1 cm tjocka skivor innan den ska serveras, lägg upp på ett fat, ringla över marinaden och garnera med lite sallad, färska örter mm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar