måndag 24 september 2018

Frozen black forest cheesecake



Tid: 30 min + 10 min i ugnen + 4 timmar i frys

(12 portioner)

75g smör
250g digestivekex

Fyllning

225g blåbär
225 g björnbär
1 dl strösocker
2 msk citron pressad
400 g naturell färskost
3 vispgrädde
1 brk kondenserad mjölk sötad (397 g)

Topping

2 dl vispgrädde
250g björnbär och blåbär
florsocker

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret och låt svalna, Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter

3. Grädda bottnen mitt ugnen va 10 min. Ta ut och låt kallna

4. Fyllning: Lägg bär, socker och citronsaft i en kastrull oh värm tills sockret smält. Mosa bären lätt med en potatisstöt. Häll av vätskan och låt kallna.

5. vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa slätt.

6. Blanda ner bärmoset och häll krämen i formen. Ställ i frysen i ca 4 timmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar