söndag 1 april 2018

Saffransgult chokladmousse med apelsintopp

(4 portioner)

Mousse
2 dl vispgrädde
1 pkt saffran
150g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella

1. Vispa grädden med saffran.
2. Smält chokladen i bitar, på svag värme i vattenbad, så att den precis bara smälter.
3. Vispa ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden.
4. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kylen i ca 1 tim

Apelsinsallad
1 apelsin
¼ dl socker
¼ dl apelsinsaft
4 kvistar mynta eller citronmeliss
50g vit choklad

1. Skala det yttersta skalet av halva apelsinen med en potatisskalare. Strimla skalet. Skala av resten och skär apelsinen i bitar.
2. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör till sockret har smält
3. Lägg upp apelsinerna på moussen innan servering och häll apelsinsåsen över apelsinerna. Riv över vit choklad och dekorera med mynta/citronmeliss


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar