tisdag 6 oktober 2015

Fläskfile med bacon och kapris

(20 port)
2 kg fläskfile
flingsalt
nymald svartpeppar
140 g bacon
1 dl olivolja
½ dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
3 msk kapris

1. Sätt ugnen på 125°. Putsa filéerna från hinnor. Grilla eller bryn dem hastigt runtom så de får vacker färg. Salta och peppra.
2. Lägg köttet i en form och låt steka klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie. När det kallnat kan du lägga in det i kylen över natten.
3. Tärna baconet fint och bryn det utan fett i en panna tills det blir krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
4. Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Skiva köttet tunt, lägg upp på ett fat och sked dressingen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar