1-1,5 kg högrev eller fransyska
1 gul paprika
6 spanska pepparfrukter (kunde nog varit lite färre)
2 gröna chili (tog ej dessa)
1 gul lök
8 vitlöksklyftor
3 stänger blekselleri
1 brk ananas i bit
1 brk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 msk oxfond
1 msk äppelcidervinäge
1 msk hackad persilja
salt, peppar, oregano
1 brk svarta bönor (400g)
1. Ansa köttet och skär det i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn det sedan. Ös över köttet i Crock Poten.
2. Kärna ur paprika och chili. Halvera chilifrukterna och skär paprikan till 4 klyftor, hacka löken. Lägg upp i en ugnsfast plåt och ställ in i ugnen i 225° i 20 min. Finhacka sedan den grillade chilin och häll över allt i Dock Poten.
3. Hacka upp vitlök, selleri och ananas. Ha ner det samt krossade tomater, tomatpure och vinäger i grytan. Krydda, blanda om och låt det sedan stå på högsta temperaturen i minst 6 timmar. Ha ner bönerna när det är ca 1 timme kvar av koktiden.
Servera förslagsvis med gräddfil, majs, tortillabröd, guacamole och riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar