lördag 31 augusti 2019

Marinerad fläskfile med örtkräm




4 pers

ca 600 g fläskfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Marinad:

¾ dl olivolja
1 dl örter t ex basilika, persilja och lite rosmarin
1 citron, finrivet skal
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
1 rödlök
3 msk örter t ex persilja, gräslök och basilika
1 liten brk kapris ca 55g

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet
2.  Marinad: landa samtliga ingredienser. Häll marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet. Låt vila ett par timmar eller över natten
3. Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en eldfast form och tillaga i ugnens mitt, 20-25 min. ta ut och låt svalna.

Garnering:
1. skala och finhacka löken samt örterna och blanda samman det med kapris.
2. Skär köttet i skivor och fördela garneringen ovanpå.



Örtkräm
½ chili
200g färskost t ex Philadelphia
2 dl basilika- och persiljeblad
2 tsk dragon
½ dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1½ dl turkisk yoghurt
2 krm salt
1 krm mald peppar

1. Finhacks örterna. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa sedan ihop allt till en ganska slät kräm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar