onsdag 14 mars 2018

Asiatisk kyckling med nudelsallad

Gjorde denna rätt till kvällsmaten. Nudlarna och salladen var syrlig medan kycklingen hade lite sting. Alla gillade rätten i familjen. Tyvärr glömde jag ta en bild så det får bli en bild av min matlåda.

(5 pers)

Kyckling

750 g kycklingfileer
1 gul lök
2½ klyftor vitlök
3½ tsk färsk ingefära
2½ msk rapsolja
1¼ tsk chiliflakes
2½ msk japansk soja
2½ krm salt

1. Strimla kycklingen och skala och strimla löken
2. Skala och finriv vitlök och ingefära
3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kyckling, lök, vitlök och ingefära på medelhög-hög värme så att kycklingen får fin färg och blir genomstekt. Krydda med chiliflakes och tillsätt soja. Låt det fräsa ihop
4. Lägg upp nudelsalladen på ett fat och toppa med kycklingfräset. Grovhacka nötter och koriander och strö över


Nudelsallad

300g glasnudlar
5 hg vitkål
1 zucchini
1 gurk
75g salladsmix
1 lime, skal och saft
3¾ msk rapsolja
2½ msk fisksås, asiatisk
2½ tsk honung flytande
1 hg cashew naturella
1 kruka koriander

1. Tillred bullarna enligt anvisning på förpackning. Spola dem sedan kalla
2. Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin
3. Skölj zucchini och riv grovt på ett rivjärn.  Skölj och tärna gurkan smått. Skölj salladen
4. Blanda nudlarna med grönsakerna i en bunke. Tillsätt limskal- och saft, olja, fisksås och honung


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar