Denna gjorde jag till Påsken 2016. Till den serverade jag potatisgratäng deluxe. Recept finns HÄR.
Rätten var mycket god fastän det var mycket citronsmak.
(6 port)
900g lammstek
2 stora vitlöksklyftor
3 msk hackad timjan
1 msk hackad rosmarin
rivet skal och saft av 2 citroner
2 msk olja (jag tog olivolja)
1 msk flingsalt
5 dl vispgrädde
3 msk kalvfond eller 2 kalvbuljong tärningar
600 g kronärtskockshjärtan i marinad (2 burkar)
salt
svartpeppar
1 msk flingsalt
1. Sätt ugnen på 175°
2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, 1 msk rosmarin, rivet skal och saft av 2 citroner, olivolja, svartpeppar och flingsalt. Gnid in steken med blandningen. Lägg den i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 1 timme.
3. Sås: Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor och resterande timjan. Koka ytterligare 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär steken i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar